Bezig met laden...
Rotero
België

Compacte borstelloze DC motoren mét IP66 kabelconnector

BLE2 series - Oriental MotorDe borstelloze BMU en BLE motoren van Oriental Motor kenmerken zich onder meer door hun goede prestaties en efficiëntie gecombineerd met compacte afmetingen. In de nieuwe uitvoering (BMU/BLE2 serie) zijn de motoren nu ook geschikt voor gebruik in veeleisende (stoffige of vochtige) omgevingen of voor toepassingen waar het uitwisselen van de motor of drivers snel moet gebeuren in verband met de hoge stilstandskosten.

De borstelloze BMU en BLE serie DC motoren van Oriental Motor worden reeds breed toegepast bij de productie en verpakking van voedingsmiddelen en aanverwante producten. Door het hoge uitgaande vermogen, de compacte afmetingen en het relatief lage gewicht zijn de motoren de ideale keuze voor onder meer transportbanden en bandwegers, in situaties waar maar een beperkte hoeveelheid ruimte beschikbaar is of wanneer energiebesparing van belang is.

Daarbij zijn de snelheid en het koppel van iedere motor over de volledige vermogensrange zodanig nauwkeurig te regelen, dat praktisch ieder bedrijfsprofiel is te programmeren. De motoren zijn hiermee geschikt voor een breed toepassingsgebied.

Uitbreiding

De twee succesvolle motorseries zijn uitgebreid waarmee een het aantal toepassingsmogelijkheden verder is toegenomen. Zo zijn de motoren beter bestand tegen vocht en water tot een IP66 niveau terwijl tevens de corrosiegevoelige onderdelen uit de reductor zijn verwijderd

Het binnendringen van stof en water vormt regelmatig de oorzaak van problemen in elektrische verbinding en leiden hierbij tot storingen. De BMU en BLE motor series omvatten beiden een motor en bijbehorende programmeerbare driver met een gecombineerde voedings/signaalkabel en motorconnector. Deze connector is het meest gevoelige onderdeel voor omgevingsfactoren. De nieuwe connector (kabel en motoraansluiting) is daarom opnieuw ontwikkeld om een geïntegreerde O-ring en pakking te kunnen toevoegen waarmee een waterdichte en stofbestendige afdichting is gerealiseerd die voldoet aan de beschermingsgraad IP66.

Snelle (de)montage

Naast een hoge bescherming biedt de connector tevens het voordeel dat de motor hiermee snel is aan te sluiten en los te koppelen zonder gereedschap. Deze eigenschap hangt samen met de geïntegreerde vergrendeling in de connector en bespaart onder meer onderhoudstijd en benodigde ruimte voor gereedschap.

Extra bescherming tegen stof en water is beschikbaar voor de 30, 60 en 120 W motors in beide series in de vorm van een nieuwe optionele motorkap die eveneens beschermingsgraad IP66 heeft. Met deze optie is de nieuwe motorserie een bijzonder goed economisch alternatief voor volledig roestvaststalen motoren.

Geen last van corrosie

De verwijdering van corrosiegevoelige onderdelen is een belangrijke maatregel voor de toepassing van motoren en overbrengingen in vochtige omgevingen in bijvoorbeeld de voedingsmiddelenindustrie. Als aanvulling op de elektrische beschermingsmaatregelen voor de motor, zijn de reductoren van de motoren nu standaard uitgevoerd met een roestvaststalen as en SS verbindingsbouten waarmee de kans op productcontaminatie door corrosie en roest van de motor-reductor combinatie tot het verleden behoort. 

Meer informatie:
BLE2 serie
BMU serie 


Meer nieuws


BeurzenMeer beurzen

Hoofdmenu

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte aanvragen?

Klik hier

Contact

Rotero Belgium
Wayenborgstraat 10      
2800 Mechelen
 
T: +32 (0)15 451 840
E: info@rotero.be
 
Btw: BE0433082828
 
LinkedIn

   

 

© 2024 | Dolphiq Internet
Rotero is onderdeel van Rotero Holding