Bezig met laden...
Rotero
België

Robuuste vergrendelmagneet BDL van Magnet-Schultz

Vergrendelmagneet-RoteroDe vergrendelmagneten van Magnet-Schultz zijn speciaal ontwikkeld voor vergrendelapplicaties waar hoge krachten nodig zijn maar slechts een beperkte inbouwruimte beschikbaar is. Hierbij valt onder meer te denken aan industriële schuifconstructies en de vergrendeling van ladeconstructies (bijvoorbeeld lockers). Eén van de unieke kenmerken is de ‘Push to Lock’ functionaliteit waarmee de component vergrendelt zonder dat hiervoor energie nodig is. Door weer spanning op de vergrendelmagneet te zetten is deze weer vrij te geven.

Onafhankelijke en geïntegreerde uitvoering

De gepatenteerde vergrendelmagneten zijn beschikbaar in twee uitvoeringen (zie figuur). De zelfstandige of onafhankelijke uitvoering voorziet in een kogelbehuizing/magneet samenstelling die bij het samenvoegen met de vergrendelhouder de gewenste vergrendeling tot stand brengt.

 

Onafhankelijke vergrendelmagneet-Rotero
Figuur 1. Onafhankelijke vergrendelmagneet


In de Fail-Safe uitvoering zijn de kogels in onbekrachtigde toestand vrij om radiaal naar binnen te bewegen waarmee het systeem is ontgrendeld. De beide componenten zijn hierbij eenvoudig samen te voegen of juist los te nemen. In de Fail-Secure uitvoering worden de kogels in onbekrachtigde toestand juist tegengehouden waarmee het systeem automatisch vergrendelt wanneer er geen spanning op staat. Door de vergrendelmagneet weer te bekrachtigen is de vergrendeling op te heffen.

Deze vocht- en stofbestendige vergrendelmagneet heeft een houdkracht van maximaal 3920 N en is zodanig uit te voeren dat er altijd energie beschikbaar is om het systeem te ontgrendelen wanneer dit nodig is. Door gebruik te maken van de push-pins zijn de componenten ook handmatig te bedienen. De levensduur bedraagt tot 1 miljoen handelingen.

Geïntegreerde vergrendelmagneet
De tweede, geïntegreerde uitvoering is eveneens beschikbaar in een Fail-Safe en een Fail-Secure uitvoering. Hierbij is het vergrendelmechanisme echter volledig geïntegreerd in het magneetlichaam en voor het tot stand brengen van de vergrendeling gecombineerd met een onafhankelijke kogel-as.

Geintegreerde vergrendelmagneet-Rotero
Figuur 2. Geïntegreerde vergrendelmagneet


Deze uitvoering biedt houdkrachten tot 245 N en is geschikt voor 250.000 handelingen. Het aantal handelingen is te vergroten door het ontwerp te wijzigen. Ook hier is het magneetontwerp bovendien zodanig aan te passen dat er in alle gevallen energie beschikbaar is voor het ontgrendelen van de magneet. Daarnaast is een energiebesparingsfunctie mogelijk door een permanent magneet in de magneetvergrendeling aan te brengen. Hiermee gaat wél de Fail-Safe of Fail-Secure functie verloren.

Technische eigenschappen

Beide vergrendelmagneten kenmerken zich door een robuuste en compacte uitvoering met een hoge krachtdichtheid en voldoen aan RoHS. Verder werken ze op 12 of 24 VDC en hebben een vermogen van 25 W.

Naar wens zijn de componenten uit te voeren met een handmatige push-to-lock met een automatische begrenzer. Verder is te kiezen uit een handbediening, volledig ingekapselde magneetspoel, klasse B spoelisolatie en een geharde vergrendelhouder.


Meer nieuws


BeurzenMeer beurzen

Hoofdmenu

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte aanvragen?

Klik hier

Contact

Rotero Belgium
Wayenborgstraat 10      
2800 Mechelen
 
T: +32 (0)15 451 840
E: info@rotero.be
 
Btw: BE0433082828
 
LinkedIn

   

 

© 2024 | Dolphiq Internet
Rotero is onderdeel van Rotero Holding