Bezig met laden...
Rotero
België
  • Home
  • Laatste nieuws
  • Belgisch solar team vetrokken vanaf pole position op WK voor zonnewagens

Belgisch solar team vetrokken vanaf pole position op WK voor zonnewagens

Het Belgische Solar Team is in Australië vanaf pole position vertrokken op het wereldkampioenschap voor zonnewagens. Racepiloot Bert Longin reed afgelopen zaterdag het snelste rondje op het racecircuit van Darwin. Dankzij de goede kwalificatie mochten de Leuvense studenten als eerste aan de race starten.

Dit jaar nemen er 42 teams uit 21 landen deel. Dankzij de goede kwalificatie laten de Leuvense studenten meteen hun grootste concurrenten achter zich. “Het is een droomstart”, zegt Thierry Garritsen. “We hebben altijd gezegd dat we als een van de eersten wilden vertrekken. Nu maken we die ambitie waar.”

Rotero Belgium heeft lineaire stappenmotoren geleverd aan het Belgische Solar team. Door het gebruik van deze motoren is het mogelijk de wagen te laten 'crabben'. Een wagen crabt wanneer alle 4 de wielen gedraaid staan in dezelfde richting. Hierdoor kunnen de achterwielen gestuurd worden zonder de voorwielsturing te beïnvloeden. 

Het Belgische team verwacht vijf dagen onderweg te zijn naar Adelaide. De prijsuitreiking vindt plaats op zondag 15 oktober. 

Wij wensen het Punch Powertrain Solar Team veel succes!!

 

Punch Power Team


Meer nieuws

Laatste nieuwsLees meer

BeurzenMeer beurzen

Hoofdmenu

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte aanvragen?

Klik hier

Contact

Rotero Belgium
Wayenborgstraat 10      
2800 Mechelen
 
T: +32 (0)15 451 840
E: info@rotero.be
 
Btw: BE0433082828
 
LinkedIn

   

 

© 2024 | Dolphiq Internet
Rotero is onderdeel van Rotero Holding