Bezig met laden...
Rotero
België

Nieuw van JVL: lineaire stappenmotoren met verschillende spilvarianten

JVL introduceert lineaire stappenmotoren NEMA23/24 met verschillende spilvarianten: kogelomloopspil, draadspil en opgesloten spil (captive). Hiermee zijn de motoren goedkoper en daarnaast compacter wat vanzelfsprekend voordelen oplevert voor machinebouwers. Door het ontbreken van koppelingen en andere mechanische componenten is het aantal mogelijke fouten bovendien gereduceerd. Eveneens nieuw bij deze motoren is de aan de achterzijde gemonteerde rem als geïntegreerd onderdeel.

JVL lineaire stappenmotorLineaire stappenmotoren van JVL kunnen een wezenlijke bijdrage leveren aan het verlagen van de kosten én benodigde inbouwruimte. Dit komt omdat de koppeling en extra lagerondersteuning ontbreken en er verder ook geen assemblagewerk nodig is. Daarnaast draagt het beperkte aantal componenten bij aan een gereduceerde kans op storingen of falen én een eenvoudiger onderhoud. In applicaties waar de krachten klein zijn is bovendien ook geen lineaire geleiding nodig. 

Keuze uit verschillende spilvarianten

De lineaire stappenmotoren met beschermingsklasse NEMA23 en NEMA24 zijn sinds kort te combineren met verschillende spilvarianten. De gebruiker heeft daarbij de keuze uit een kogelomloopspil, een draadspil en een captive (opgesloten spil / voorziening die meedraaien voorkomt). Afhankelijk van de toepassing is hiermee een goedkopere en compactere oplossing te realiseren. Door de grote keuze uit verschillende spindelstijgingen zijn resoluties tot ca. 0,0015 mm te realiseren.

Geïntegreerde rem

Eveneens nieuw in deze uitvoeringen is de geïntegreerde rem die aan de achterzijde is gemonteerd. Door het ontbreken van de remkabel naar de IO connector is een betere remwerking te realiseren; hoger van kwaliteit en een hoger koppel. De kans dat de as wegglijdt is nihil evenals uitlijningsproblemen. Het elimineren van de kabel verlaagt tevens de kosten. 

De combinatie van motor inclusief rem en kunststof remkap is uit te voeren in IP65. 

Uitvoeringen

De lineaire motoren zijn beschikbaar met verschillende as- en slaglengtes en bovendien voorzien van een moer die zich onderscheidt door zowel het ontwerp als het materiaal. Beiden factoren dragen bij aan een langere levensduur.  

Meer informatie?

Voor meer informatie over de stappenmotoren van JVL kunt u telefonisch contact opnemen met ons kantoor in Nederland op 0348 – 459 172. Is uw bedrijf in België gevestigd? Bel dan ons kantoor in Mechelen op telefoonnummer 015 – 451 840. Of vul het contactformulier in. 

Contactformulier 


Meer nieuws

Nieuw van JVL: lineaire stappenmotoren met verschillende spilvarianten

Laatste nieuwsLees meer

BeurzenMeer beurzen

Hoofdmenu

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte aanvragen?

Klik hier

Contact

Rotero Belgium
Wayenborgstraat 10      
2800 Mechelen
 
T: +32 (0)15 451 840
E: info@rotero.be
 
Btw: BE0433082828
 
LinkedIn

   

 

© 2024 | Dolphiq Internet
Rotero is onderdeel van Rotero Holding