Bezig met laden...
Rotero
België

AZ serie stappenmotoren van Oriental Motor

De AlphaStep AZ serie step-servo’s van Oriental Motor (in Nederland vertegenwoordigd door Rotero uit Woerden), kenmerkt zich door een hoge efficiëntie en een laag trillingsniveau. Daarbij beschikken de motoren over een nieuw ontwikkelde mechanisch werkende absoluut encoder (zonder batterij!) waarmee op ieder moment de absolute positie bekend is. De stappenmotoren voor zowel lineaire als roterende actuatoren zijn naar wens te combineren met AC of DC input drivers. 

AZ seriesDe AlphaStep AZ series omvat complete closed loop aandrijfsystemen opgebouwd uit een stappenmotor en een driver. De oplossingen zijn in te zetten voor het aandrijven van zowel lineaire als roterende actuatoren – er is zelfs een specifieke uitvoering die te koppelen is aan vier assen – en hebben door de specifieke eigenschappen een zeer breed toepassingsbereik. 

Batterijloze absoluutencoder

Het meest in het oog springende element is toch wel de geïntegreerde batterijloze absoluutencoder. Deze encoder detecteert de positie op basis van de hoek van de individuele tandwielen (dus mechanisch) waarbij een absolute detectie mogelijk is voor ± 900 (1800) rotaties van de as vanaf de nulpositie (home). Deze nulpositie is eenvoudig via een drukknop in te stellen. 

De geïntegreerde encoder biedt verschillende voordelen. Zo zijn er geen externe sensoren nodig waarmee op de kosten van zowel deze sensoren als de bijbehorende bekabeling wordt bespaard. Door de afwezigheid van externe sensoren is de motor verder op volle snelheid naar zijn nulpositie terug te brengen zonder rekening te hoeven houden met de sensorgevoeligheid. Machinecycli zijn hiermee te verkorten. Bovendien is de absoluut sensor volledig geïntegreerd en hiermee beschermd tegen mogelijk verstorende omgevingsfactoren zoals oliemist, stof- of metaaldeeltjes. 

Tot slot betekent dat afwezigheid van een batterij dat de laatste positie áltijd opgeslagen blijft. Ook wanneer de spanning wegvalt, de kabel wordt afgekoppeld of wanneer de aandrijving voor langere tijd in een magazijn ligt of een lange tocht overzee moet maken. En omdat de batterij dus ook niet vervangen hoeft te worden verlaagt de eindgebruiker zijn onderhoudskosten en hoeft tijdens de plaatsing van de encoder geen rekening te houden met de bereikbaarheid. 

Drivers

De betrouwbare en efficiënte stappenmotor is tot slot beschermd tegen onder andere oververhitting en overbelasting. Daarbij is hij te combineren met twee drivers: een AC input driver (1-fase 100 – 120 VAC of enkel/driefase 200 – 240 VAC) of een DC variant (24/48 VDC). Beide varianten zijn beschikbaar in drie typen: als netwerkdriver, puls-ingang driver of puls-ingang driver met RS-485 voor monitoring doeleinden.

Contact met een productspecialist?

Wilt u meer weten over de Oriental motoren of zou u graag eens met een productspecialist van gedachten willen wisselen over de juiste oplossing voor uw toepassing? Neem dan direct contact met ons op door te bellen naar: 0348 - 495 150 (NL) of 015 - 015 451 840 (BE). 

Of maak gebruik van het contactformulier 

Wij helpen u graag verder!


Meer nieuws

AZ serie stappenmotoren van Oriental Motor

Laatste nieuwsLees meer

BeurzenMeer beurzen

Hoofdmenu

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte aanvragen?

Klik hier

Contact

Rotero Belgium
Wayenborgstraat 10      
2800 Mechelen
 
T: +32 (0)15 451 840
E: info@rotero.be
 
Btw: BE0433082828
 
LinkedIn

   

 

© 2024 | Dolphiq Internet
Rotero is onderdeel van Rotero Holding