Bezig met laden...
Rotero
België

De kleinste servodrive ter wereld: de Everest XCR van Ingenia

Specialist in (servo)regelsystemen Ingenia introduceert ’s werelds kleinste servobesturing ter wereld ten aanzien van vermogensrange en functionaliteit. De regelaar is ontwikkeld met het oog op robottoepassingen maar ook andere applicaties waar een kleine inbouwruimte is vereist profiteren van de compacte maar krachtige Everest XCR. 

IngeniaDe serie Everest Core van Ingenia omvat ultracompacte en gebruiksklare motorcontrollers uit de range servodrives. Dankzij de compacte afmetingen en het robuuste ontwerp is deze hoogvermogen servodrive praktisch overal te monteren. Van diverse robotonderdelen tot onbemande lucht- en grondgebonden voertuigen en tevens in de motor zelf. De aluminium behuizing draagt bij aan een goede warmteafvoer en hiermee de betrouwbaarheid van de drive. 

De elementen uit de Everest serie zijn echter meer dan alleen DC servodrives. Zij bevatten tevens geavanceerde transistor technologie met een hoog vermogen en dito efficiëntie waarbij de EMI verwaarloosbaar klein is. De diverse eigenschappen resulteren uiteindelijk in een optimale lineaire versterking en ultrasnelle servoloops (stroomloop tot 75 kHz en snelheidsloop tot 25 kHz) voor een gelijkmatige beweging. 

Eigenschappen

Door het hoge rendement (tot 99%) van de elektronica kunnen de afmetingen zeer klein worden gehouden: 26 x 34,5 x 17 mm. Daarbij is de Everest XCR geschikt voor 30 A continue stroom en 60 A piekstroom en werkt op zowel een enkelvoudige als dubbele voeding (maximaal 80 VDC). In het laatste geval zijn de logica en het vermogen gescheiden. De dubbele voeding draagt bovendien bij aan een reductie van het opgenomen vermogen wanneer de applicatie in stand-by staat. 

Configureren
De resolutie van de stroommetingen is eenvoudig in te stellen via het ingebouwde configureerbare versterkingscircuit waarbij de waarden variëren van 0,379 mA/telling tot 2,475 mA/telling. Dit maakt de Everest drive tot een van de meest veelzijdige motorcontrollers die in staat is om motoren met uiteenlopende vermogens (tot enkele kWs) aan te sturen. Ook de inbedrijfstelling van de drive zelf is eenvoudig te noemen: de montage van de motor en configuratie van de drive met de gratis software MotionLab zijn de hiervoor benodigde stappen. 

Encoders
Tot slot ondersteunt de Everest XCR doorgeluste verbindingen van BiSS-C encoders met een maximale framegrootte van 64 bits. Ook zijn combinaties mogelijk met digitale Hall-sensoren, digitale incrementele encoders en SSI EtherCAT. De drive zelf wordt aangestuurd via een ultrasnelle en veilige SPI-bus waarmee engineers een maximale ontwerpkwaliteit ter beschikking staat voor meerassige applicaties. 

Meer informatie?

Wilt u meer weten over deze producten van Ingenia of over één van onze andere producten? Bel ons dan op telefoonnummer 0348 - 495 150 (NL) of (0)15 451 840 (BE). Uiteraard kunt u ook het contactformulier invullen. 

Contactformulier 


Meer nieuws

De kleinste servodrive ter wereld: de Everest XCR van Ingenia

Laatste nieuwsLees meer

BeurzenMeer beurzen

Hoofdmenu

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte aanvragen?

Klik hier

Contact

Rotero Belgium
Wayenborgstraat 10      
2800 Mechelen
 
T: +32 (0)15 451 840
E: info@rotero.be
 
Btw: BE0433082828
 
LinkedIn

   

 

© 2024 | Dolphiq Internet
Rotero is onderdeel van Rotero Holding