Bezig met laden...
Rotero
België

Hoekencoder QR40EMN zonder as van DIS Sensors

Specialist in sensoren en sensoroplossingen DIS Sensors, heeft de serie QR hoeksensoren uitgebreid met de variant QR40EMN. Een robuuste encoder die uitgevoerd is zónder as en geschikt is voor toepassing in de gehele machinebouw; ook wanneer het om veiligheidstoepassingen gaat. Het ontwerp is bovendien zodanig dat een eenvoudige montage is gewaarborgd. 

QR40EMN DIS SensorsDe QR serie hoeksensoren van DIS Sensors biedt de mogelijkheid om contactloos de absolute hoekverdraaiing te meten van 0 tot 360° zonder eindstop. Naast de QR30 en QR30 N (waar sensor en magneet gescheiden zijn gemonteerd) en de QR40 (waarbij de magneet geïntegreerd is op de draaiende as binnen de behuizing), omvat de serie nu ook de QR40EMN. 

Deze nieuwste versie is – evenals de QR30N – uitgevoerd zónder as, bevat geen bewegende delen en is een absolute hoekencoder in een behuizing van 40 x 40 x 17 mm. Optioneel is de redundant uitgevoerde variant die ook geschikt is voor veiligheidstoepassingen.

Hoe werkt de QR40EMN?

De robuuste, contactloze en vlakke hoekencoder meet de hoek tussen de sensorbehuizing en een aparte magneet die op de as wordt gemonteerd. De afstand tussen beide componenten mag daarbij maximaal 10 mm bedragen waarmee de montage eenvoudig is. Deze eenvoud blijft ook bij de redundante uitvoering behouden, omdat deze refereert aan dezelfde externe magneet; de montage is dus identiek als aan het standaard type. 

Het meetbereik bedraagt een enkelvoudige volle 360° waarbij de rotatie zelf niet begrensd is door een mechanische stop. Naar wens zijn – af fabriek – ook andere bereiken in te stellen. 

Technische specificaties

  • absolute 12 bit hoekencoder
  • resolutie: 0,1°
  • contactloos dus geen slijtage
  • robuuste behuizing met beschermingsklasse IP67
  • meetbereik: standaard 360° of naar wens afwijkend
  • uitgangen: 4 – 20 mA of 0 – 5 V
  • redundante versie beschikbaar
  • UL-gecertificeerd, flexibel, efficiëntQR40EMN magneet

De sensor is bij levering voorzien van een losse magneet. Magneethouders (M10 x 1 x 20 bout) met geïntegreerde magneet zijn optioneel beschikbaar.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over deze sensor of over andere sensoroplossingen van DIS Sensors? Neem dan contact met ons op via 0348 - 495 174. Is uw bedrijf gevestigd in België neem dan contact op met ons kantoor in Mechelen op telefoonnummer 015 -451 840. U kunt uiteraard ook altijd een e-mail sturen of het contactformulier invullen. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op! 


Meer nieuws

Laatste nieuwsLees meer

BeurzenMeer beurzen

Hoofdmenu

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte aanvragen?

Klik hier

Contact

Rotero Belgium
Wayenborgstraat 10      
2800 Mechelen
 
T: +32 (0)15 451 840
E: info@rotero.be
 
Btw: BE0433082828
 
LinkedIn

   

 

© 2024 | Dolphiq Internet
Rotero is onderdeel van Rotero Holding