Bezig met laden...
Rotero
België

AZ-motordriver in miniatuurformaat van Oriental Motor

Het programma van Oriental Motor – in de Benelux vertegenwoordigd door Rotero – is uitgebreid met een tweetal nieuwe drivers. Deze drivers zijn specifiek afgestemd op de aansturing van AZ-motoren en kenmerken zich onder meer door hun zeer compacte ontwerp en lage gewicht. De zogenaamde ‘minidrivers’ zijn daarbij tevens geschikt voor alle AZ-aandrijvingen die op gelijkspanning (24/48 VDC) werken.

De AZ-motoren van Oriental Motor zijn closed-loop stappenmotor met een absolute sensor. Deze motoren zijn geschikt om standalone toe te passen maar worden ook veelvuldig ingezet als betrouwbare aandrijving in bijvoorbeeld actuatoren zoals lineaire geleidingen en draaitafels.

Compact en licht

Oriental Motor driverDe twee nieuwe drivers die Oriental Motor ontwikkelde, zijn ontworpen voor communicatie via EtherCAT en RS-485 en vallen op door hun extreem compacte formaat en het lage gewicht: zo weegt de uitvoering voor RS-485-communicatie slechts 56 gram en meet 47x53x24 mm. Dit lage gewicht is onder meer voordelig om het energieverbruik van onbemande transportvoertuigen zoals AVG’s te reduceren. 

De compacte afmetingen leveren het voordeel dat de drivers eigenlijk direct op alle applicaties zijn te bevestigen. Hiervoor is niet meer nodig dan een tweetal schroeven; een complete DIN-rail kan achterwege blijven. 

Spanningsbewaking

Met behulp van een bovenliggende besturing zijn de mini-drivers naar wens ook in te zetten voor spanningsbewaking. Wanneer de spanning daalt tot een vooraf ingestelde waarde geven de drivers een alarm af. Deze functionaliteit is vooral van waarde voor accugevoede toepassingen om accustoringen tijdens bedrijf te voorkomen.

Een ander voordeel voor accugevoede toepassingen is de ‘Servo-emulatiemodus’. Deze functie optimaliseert de stroom op basis van de belasting wat betekent dat er bij zware belastingen meer stroom wordt afgegeven en bij kleine belastingen juist minder. Dit komt onder meer de levensduur van de batterij of accu en daarmee de mogelijke levensduur ten goede. 

Tot slot is ook het grote voedingsbereik ideaal voor deze toepassingen. In concrete cijfers bedraagt het spanningsbereik bij 24 VDC: 20-32 VDC; bij 48 VDC is dit 40-55 VDC. Een alles kunner.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze drivers: neem contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag verder. Vul het contactformulier in of bel naar 0348 - 495 172 (NL) / 015 - 451 840 (BE).

Contactformulier 


Meer nieuws

Laatste nieuwsLees meer

BeurzenMeer beurzen

Hoofdmenu

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte aanvragen?

Klik hier

Contact

Rotero Belgium
Wayenborgstraat 10      
2800 Mechelen
 
T: +32 (0)15 451 840
E: info@rotero.be
 
Btw: BE0433082828
 
LinkedIn

   

 

© 2024 | Dolphiq Internet
Rotero is onderdeel van Rotero Holding