Bezig met laden...
Rotero
België

Ongekend hoge resolutie elektrische actuatoren

Als officieel vertegenwoordiger van JVL heeft Rotero haar pakket lineaire actuatoren uitgebreid met een tweetal uitvoeringen van JVL. Beide versies baseren zich op de JVL ServoStep motoren en onderscheiden zich door het gebruik van respectievelijk een opgesloten zuigerstang en een open spindel. De actuatoren zijn onder meer in te zetten voor het in- en omstellen van machines wanneer deze overschakelen naar een nieuw product. 

JVL actuatorSpecialist in geïntegreerde servo- en stappenmotoren JVL heeft haar programma ServoStep motoren aangevuld met twee nieuwe uitvoeringen. Deze motoren zijn direct te koppelen aan een aandrijfspindel en onder meer geschikt als elektrisch alternatief voor handwielen waarmee machines zijn in- en om te stellen. 

De eerste variant is een elektrische actuator met zuigerstang die bij uitstek geschikt is als vervanging voor pneumatische actuatoren. De tweede uitvoering een type met open spindel die ontwikkeld is voor bedrijven die hun eigen geleidingen ontwerpen. Daarbij bestaat de keuze uit een kunststof moer (polyoxymethyleen, acetaal of kortweg POM) voor lichte toepassingen of een kogelomloopspindel voor snelle en nauwkeurige bewegingen.

Keuze uit spindels met verschillende spoed. Hierdoor is een positionering tot in het µ-bereik mogelijk. In theorie zou je zelfs in tienden van µm kunnen gaan.

Beide uitvoeringen zijn verkrijgbaar in een drietal bouwgroottes: Met Nema 17(flensmaat 43mm), Nema 23 (flensmaat 57mm) of Nema 34 motor (flensmaat 87mm). 

Slim, compact en robuust

In beide uitvoeringen combineren de toegepaste intelligente stappenmotoren de sterke technologie van stappenmotoren met de nauwkeurige regelbaarheid van servomotoren. Daarbij is de combinatie motoras/lager vervangen door een holle as die gemonteerd is in een ‘oversized’ dubbelrijig lager. De axiale kracht kan hiermee, afhankelijk van de bouwgrootte, oplopen tot 7.100 N. De holle as zelf beschikt over een klem waarmee directe montage op de spindel mogelijk is. 

Een groot voordeel van juist de ServoStep motoren is het feit dat deze motoren alle benodigde componenten in één behuizing integreren: motor, encoder, aandrijf- en regelelektronica en optioneel Ethernet of CAN bus. Daarnaast zijn ook alle andere industriële Ethernet protocollen beschikbaar (zoals Profinet, EtherNet/IP, EtherCAT, Sercos, ModbusTCP/UDP en Powerlink). 

Aansturing

De aanwezige SMC66 controller heeft een superieur hoge resolutie van 409.600 stapjes per omwenteling. Hiermee draait de motor uiterst gelijkmatig bij iedere snelheid met een snelheidsresolutie tot 0,01 min-1. Verder beschikt hij over acht I/O die individueel zijn te configureren als digitale of analoge in- of uitgang. De I/Os zijn te gebruiken als lokale of juiste remote I/O voor de centrale PLC of samen met de ePLC in een standalone applicatie. 

Tot slot zijn de lineaire actuatoren middels een groot aantal opties nauwkeurig af te stemmen op een specifieke applicatie. Bijvoorbeeld een absoluut multiturn encoder of een STO (safe torque off, SIL 3), 

Specificaties en sterke punten 

 • Volledig geïntegreerde totaal oplossing – voeg alleen een eigen spindel toe (ook motor met reeds geïntegreerde spindels mogelijk)
 • Dubbele kogellagers voor een maximale axiale belasting tot 7.100 N
 • Closed loop regeling
 • Energie efficiënt door de automatische stroomregeling
 • Ingebouwde ePLC met acht DIO, 24 V of 0-5 V (12 bit) analoge ingang met geavanceerde filters
 • Ultrahoge resolutie van 409.600 stappen/omw
 • Snelheidsresolutie tot ± 0,01 min-1
 • Aanpassen van snelheid, koppel of andere parameters mogelijk tijdens bedrijf
 • Optioneel: industrieel Ethernet – ondersteuning voor alle belangrijke protocollen Profinet, EtherNet/IP, SERCOS, EtherCAT, Powerlink en ModbusTCP/UDP
 • Optioneel: CANopen protocol met DS 301 en DSP 401 ondersteuning. Dubbele M12 connectoren voor eenvoudig opzet van een CAN-bus ringnetwerk.
 • Optioneel: STO (safe torque off, SIL3) 

Meer nieuws

Hoofdmenu

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte aanvragen?

Klik hier

Contact

Rotero Belgium
Wayenborgstraat 10      
2800 Mechelen
 
T: +32 (0)15 451 840
E: info@rotero.be
 
Btw: BE0433082828
 
LinkedIn

   

 

© 2023 | Dolphiq Internet
Rotero is onderdeel van Rotero Holding