Bezig met laden...
Rotero
België

Uitbreiding elektrische cilinders van Unimotion

Als vertegenwoordiger van Unimotion biedt Rotero sinds kort twee nieuwe varianten uit de serie PNCE elektrische cilinders. De nieuwe cilinders met een bouwgrootte van 80 en 100 bieden een maximale slaglengte van 1.500 mm en een axiale kracht tot 29.000 N. Evenals bij de andere bouwgrootten uit deze serie is ook bij deze twee nieuwe uitvoeringen de nauwkeurigheid hoog door toepassing van een hoognauwkeurige kogelomloopspil. 

Als specialist in lineaire aandrijftechniek ontwikkelt Unimotion regelmatig nieuwe producten en oplossingen. Zowel in het bereik van de mechanische en compacte lineaire units als de meerassige systemen. Bovendien heeft het bedrijf met hightech productiefaciliteiten alle kennis en ervaring in huis om klantspecifieke oplossingen – die aan dynamische eisen moeten voldoen – te ontwikkelen en te bouwen. 

Nieuwe elektrische cilinders

Unimotion_PNCE32Naast de lineaire units biedt het bedrijf tevens de lijn PNCE elektrische cilinders. Waar voorheen de range bestond uit de bouwgrootten 32 tot 63 zijn er onlangs twee nieuwe bouwgrootten toegevoegd: 80 en 100. Hiermee zijn slaglengtes tot 1.500 mm te realiseren en een maximale axiale kracht tot 29.000 N te behalen. 

Alle elektrische cilinders uit de PNCE serie kenmerken zich door een hoge nauwkeurigheid die samenhangt met de toepassing van een hoog nauwkeurige kogelomloopspil. De typische axiale speling bedraagt minder dan 0,02 mm bij een maximale snelheid tot 2,5 m/s.

Eigenschappen

De op de ISO 15552 gebaseerde cilinders lijken qua ontwerp en afmetingen vrij sterk op pneumatische cilinders. Juist door de kogelomloopspil behalen deze cilinders echter hogere snelheden en bieden daarbij een uitstekende positioneer- en herhalingsnauwkeurigheid. De kogelmoer heeft bovendien een gereduceerde backlash (uitvoering met extra voorspanning op aanvraag) en een niet draaiende zuigerstang. Voor een nog langere levensduur bestaat de mogelijkheid om via een smeernippel de spil na te smeren. 

Speciale uitvoeringen

Naast de standaard uitvoeringen omvat het programma ook specials. Bijvoorbeeld de FI varianten (Food Industry) die voorzien zijn van een extra glad oppervlak voor een effectieve reiniging. Deze varianten zijn in combinatie met smeermiddelen klasse H1 (foodgrade) geschikt voor toepassing in de voedingsmiddelenindustrie. 

De standaard cilinders voldoen door externe afdichtingen aan beschermingsklasse IP65 conform IEC 60 529. De koppeling voor drukcompensatie in het cilinderprofiel garandeert daarbij de uitwisseling van lucht tussen het binnenste van de cilinder en de omgeving. De special in deze IP65 categorie heeft als extra eigenschap een verhoogde corrosiebestendigheid (IP65CR) en is hiermee nog beter beschermd.


Meer nieuws


BeurzenMeer beurzen

Hoofdmenu

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte aanvragen?

Klik hier

Contact

Rotero Belgium
Wayenborgstraat 10      
2800 Mechelen
 
T: +32 (0)15 451 840
E: info@rotero.be
 
Btw: BE0433082828
 
LinkedIn

   

 

© 2024 | Dolphiq Internet
Rotero is onderdeel van Rotero Holding