Bezig met laden...
Rotero
België

Profinet stappenmotoren van Ever elettronica

Met de nieuwe serie stappenmotoren van het Italiaanse Ever elettronica, biedt Rotero een range compacte motoren voorzien van een incrementele of absoluut encoder. De hoognauwkeurige stappenmotoren hebben slechts een geringe warmteontwikkeling en hiermee een laag energieverbruik. Daarnaast profiteert de gebruiker van een brede functionaliteit zoals een snelheid-, positie- en koppelregeling, elektronische reductor met instelbare overbrengverhouding en een eenvoudige programmering via IDE e3PLC Studio programmeeromgeving. Een groot voordeel is tevens dat de stappenmotoren binnen 1-2 weken leverbaar zijn! 

Ever stappenmotorenEver elettronica is opgericht in 1977 en werd al snel een toonaangevend bedrijf in de automatiseringsindustrie. Zowel in Italië als wereldwijd levert zij oplossingen compleet met motion control voor machines met stappenmotoren en borstelloze motoren en aandrijvingen. Daarbij adviseert het bedrijf haar klanten graag bij het maken van de juiste keuze voor een specifieke applicatie. 

Kwaliteit, kennis in eigen huis, een snelle levering en een compleet programma, passen uitstekend bij Rotero. Inmiddels zijn de eerste stappenmotoren van Ever elettronica dan ook in het magazijn van Rotero ondergebracht en vinden vanuit hier de weg naar vooral machinebouwers. 

Profinet stappenmotoren

De aandacht ligt nu vooral op de compacte Profinet stappenmotoren die zich kenmerken door verschillende closed loop regelmodi waaronder snelheidsregeling en positieregeling (onder andere homing, relatief, absoluut en doel)). Wanneer gebruik wordt gemaakt van de vectorregeling, dan blijft het koppel van de motor constant waardoor de motor zeer gelijkmatig en geluidsarm loopt. 

Verder hebben de betrouwbare, compacte motoren een hoge efficiëntie (door de geringe warmteontwikkeling) en zijn uitgerust met enkele geavanceerde veiligheidsfuncties. Hierbij valt te denken aan geïntegreerde diagnostiek, gescheiden voeding voor logica en voeding en foutmonitoring. Tevens beschikken de stappenmotoren over een elektronische reductor met instelbare overbrengverhouding. Toepassingen zijn te vinden in onder meer de robotica, verpakkingsmachines, automatisering, domotica, veiligheidssystemen en textielmachines. 

Programmeren

Programmeren en configureren is eenvoudig door gebruik te maken van de SCI-service seriële interface of CANbus in combinatie met de IDE e3PLC Studio programmeeromgeving. Ever Elettronica ontwikkelde hiervoor een bijpassende softwarekit. Naast programmeren is hiermee ook een realtime debug uit te voeren en is elk systeem afzonderlijk te bekijken. Via de Master Controller is het mogelijk tot 127 motoren gelijktijdig aan te sturen waarbij de krachtige Motion Module een perfecte synchronisatie garandeert. 

Door de communicatie via Profinet zijn de motoren snel en eenvoudig te integreren in een besturingssysteem en te koppelen aan Siemens product. 

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze stappenmotoren: neem contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag verder. Vul het contactformulier in of bel naar 0348 - 495 172 (NL) / 015 - 451 840 (BE).

Contactformulier 


Meer nieuws

Laatste nieuwsLees meer

BeurzenMeer beurzen

Hoofdmenu

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte aanvragen?

Klik hier

Contact

Rotero Belgium
Wayenborgstraat 10      
2800 Mechelen
 
T: +32 (0)15 451 840
E: info@rotero.be
 
Btw: BE0433082828
 
LinkedIn

   

 

© 2024 | Dolphiq Internet
Rotero is onderdeel van Rotero Holding