Bezig met laden...
Rotero
België

Concens intelligente actuatoren voor heftoepassingen

Concens introduceert een nieuwe generatie intelligente actuatoren onder de naam ICON. Deze lineaire actuatoren zijn gebaseerd op de bestaande CON35, CON50 en CON60 uitvoeringen en kenmerken zich door een geïntegreerde controller, compatibiliteit met Modbus RTU en een intelligente bescherming van zowel de actuator als de toepassing zelf. 

ICON staat voor: Intelligent, Connected, Open Protocol en New Paradigm. Hiermee beschrijft fabrikant Concens alle belangrijke eigenschappen van de nieuwe generatie intelligente inline actuatoren. 

Brede toepasbaarheid ICON actuatoren

Concens ICONOp basis van de verschillende eigenschappen zijn de inline actuatoren bijzonder veelzijdig in te zetten. Zo kan de eindgebruiker zijn eigen actuator configureren met betrekking tot de kleur, de slaglengte en de beschermingsgraad (IP-waarde).

Ook zijn diverse klantspecifieke wensen te integreren zoals speciale aansluit brackets, klantspecifieke kabels en connectoren. Hiermee kan hij flexibel kiezen voor een actuator die exact is afgestemd op zijn behoeften in alle industriële omgevingen waar via Modbus RTU wordt gecommuniceerd. 

Daarbij zijn de plug&play ICONs vrij programmeerbaar en met de gebruikersvriendelijke software eenvoudig en snel te installeren. Er zijn tot maximaal 128 ICONs aan te sluiten met behulp van de nieuwe ‘connection interface box’. Afhankelijk van het model is deze geschikt voor een synchrone of individuele werking. 

Tot slot beschikken de ICONs over intelligente bewakingsfuncties. Zo beschermt de actuator zichzelf tegen overstroom en de applicatie door middel van een interne slagbeperking. En niet onbelangrijk: de nieuwe generatie heeft dezelfde afmetingen als de standaard CON actuatoren waardoor het ontwerp niet hoeft te worden aangepast wanneer de keuze op de ICON valt. 

Uitvoeringen

In totaal omvat de serie nu zes uitvoeringen: de CON35, 50 en 60 en de ICON35, 50 en 60. Voor de nieuwe generatie geldt:  

Type ICON35 ICON50 ICON60
Snelheid [mm/s] 3 – 33 4 – 70 5 – 26
Belasting [N] 120 – 2200      500 – 4.500        1900 – 10.000      
Bedrijfsspanning [VDC]       12 of 24 12 of 24 12 of 24
Slaglengte [mm] 50 - 750    


Op aanvraag zijn de actuatoren ook in andere lengtes en met andere slaglengtes te bestellen. Bovendien kan het bedrijf afwijkende montagebeugels leveren evenals uitvoeringen met een verhoogde beschermingsgraad (IP68 en IP69) voor toepassing in zware omgevingen, desgewenst in het RVS 316 of als geluidsarme variant.

Bekijk hier de ICON video  

 

Meer informatie

Datasheet ICON
Flyer ICON

Wenst u een vrijblijvende offerte of meer informatie over deze actuatoren? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier. 

Contactformulier 


Meer nieuws


BeurzenMeer beurzen

Hoofdmenu

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte aanvragen?

Klik hier

Contact

Rotero Belgium
Wayenborgstraat 10      
2800 Mechelen
 
T: +32 (0)15 451 840
E: info@rotero.be
 
Btw: BE0433082828
 
LinkedIn

   

 

© 2024 | Dolphiq Internet
Rotero is onderdeel van Rotero Holding