Bezig met laden...
Rotero
België

Punch Powertrain Solar Team wint CSIRO Technical Innovation Award

Dit jaar namen er 42 teams deel aan de befaamde Bridgestone World Solar Challenge. Van al deze teams zijn er slechts 17 gefinisht waarvan het Belgische team als 3e over de streep kwam. Dit op zich is al een top prestatie, maar daarnaast is het Punch Powertrain Solar Team ook verkozen tot winnaar van de CSIRO Technical Innovation Award! 

Het moto van dit team was 'Inspiring Innovation'. "We zijn continu op zoek gegaan naar de nieuwste technologieën en oplossingen om onze wagen zo performant mogelijk te maken. Met veel trots kunnen we daarom zeggen dat we met ons innovatief stuursysteem de CSIRO Technical Innovation Award mee naar huis mogen nemen. Door met kabels te werken is ons stuursysteem efficiënter en het innovatieve Geneva systeem laat ook toe om te zeilen op de wind. De body van de wagen wordt gedraaid ten opzichte van de weg met als resultaat een veel lager energie verbruik bij hoge windsnelheden. "Deze award was niet gemakkelijk om binnen te halen, zeker niet met de sterke concurrentie van over heel de wereld. Met deze prijs zetten we samen België op de wereldkaart als technologische voortrekker!"

Rotero Belgium is er trots op een steentje te bij hebben gedragen als partner van het Punch Powertrain Solar Team. Wij feliciteren het team met deze geweldigde prestatie! 


Meer nieuws


BeurzenMeer beurzen

Hoofdmenu

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte aanvragen?

Klik hier

Contact

Rotero Belgium
Wayenborgstraat 10      
2800 Mechelen
 
T: +32 (0)15 451 840
E: info@rotero.be
 
Btw: BE0433082828
 
LinkedIn

   

 

© 2024 | Dolphiq Internet
Rotero is onderdeel van Rotero Holding