Bezig met laden...
Rotero
België

ES serie noodstopschakelaars voor veiligheidstoepassingen

Specialist in schakelingen en relais, Kissling uit Duitsland, ontwikkelde met de ES serie een range noodstopschakelaars voor industriële en mobiele toepassingen. ES staat hier voor: Emergency/Safety. De compacte, afgedichte en robuuste noodstopschakelaars kenmerken zich door de hoge weerstand tegen schokbelastingen, trillingen, stof en vocht. Eigenschappen die cruciaal zijn voor een veilig en betrouwbaar schakelgedrag in eerder genoemde toepassingsgebieden! 

Afdichting

Kissling noodschakelaarKenmerkend is verder de IP6K9K beschermingsklasse waarmee het voor deze schakelaar niet nodig is een extra bescherming toe te passen in de vorm van een behuizing of omkasting. Bovendien profiteert de gebruiker van het feit dat het hier om een plug&play systeem gaat, dat ook geschikt is voor gebruik in gevaarlijke omgevingen. Veiligheidsgerelateerde schakeltoepassingen bieden immers geen enkele ruimte voor compromissen waar het de kwaliteit betreft. En dát weet Kissling. 

Speciale uitvoeringen

Naast de standaard uitvoering zijn de noodstoppen ook beschikbaar in enkele speciale uitvoeringen. Bijvoorbeeld varianten met een 30 of een 40 mm bedieningsknop, een DIN of losse aansluiting en optioneel een veiligheidsvoorziening die beschermt tegen onbedoeld bedienen. In het derde kwartaal van 2018 zal bovendien een verlichte versie op de markt worden geïntroduceerd. 

Eigenschappen

  • Afgedichte behuizing conform IP6K9K
  • 1-, 2- & 3-polige uitvoeringen NO & NC
  • 2-polige wissel uitvoering
  • NC functie met een positief ‘open’ bedrijf
  • Continue stroom van 10 mA tot 10 A
  • Mechanische levensduur tot 40.000 cycli
  • Bedrijfstemperatuur variërend van -40 tot +85 °C
  • Elektrische aansluitmogelijkheden bevatten DIN connectoren en losse aansluitingen 

Meer informatie?

Voor meer informatie over schakeloplossingen en relais kunt u contact opnemen met onze productspecialist Ger de Haas op telefoonnummer 0348 – 49 51 55 of via het contactformulier.


Meer nieuws

Laatste nieuwsLees meer

BeurzenMeer beurzen

Hoofdmenu

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte aanvragen?

Klik hier

Contact

Rotero Belgium
Wayenborgstraat 10      
2800 Mechelen
 
T: +32 (0)15 451 840
E: info@rotero.be
 
Btw: BE0433082828
 
LinkedIn

   

 

© 2024 | Dolphiq Internet
Rotero is onderdeel van Rotero Holding