Bezig met laden...
Rotero
België

Hoe werkt een inclinometer

Een hellingsmeter wordt gebruikt in situaties waarbij een accurate positiebepaling en/of een constante bewaking van de hoek ten opzichte van de zwaartekracht noodzakelijk is. Hij meet de hoek ten opzichte van een horizontale positie, waarbij de denkbeeldige lijn naar het middelpunt van de aarde als referentie dient.

De DIS Sensors inclinometers zijn gebaseerd op de robuuste MEMS-technologie, waarin een microscopische sensorchip capaciteitsverschillen omzet in een analoge spanning. Deze spanning is proportioneel met de hoek waaraan de sensor blootstaat. Het modulaire ontwerp maakt het mogelijk om de sensoren eenvoudig aan te passen aan specifieke wensen. 

Toepassingen inclinometers

Inclinometers worden voor verschillende toepassingen gebruikt, bijvoorbeeld als waterpassensor voor een auto met luchtvering of (schuin)stand van een bouwkraan of vorkheftruck, in landbouwmachines, maar ook in de scheepvaart (roll- en pitchmetingen), voor het waterpas maken van platforms, en voor hoekbewaking van meerdelige uitzetarmen zoals betonpompen en weegtoepassingen onder een hoek komen hellingmeters uitstekend van pas.

Benieuwd hoe een inclinometer precies werkt? U ziet het in onderstaande video. 


Meer nieuws

Laatste nieuwsLees meer

BeurzenMeer beurzen

Hoofdmenu

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte aanvragen?

Klik hier

Contact

Rotero Belgium
Wayenborgstraat 10      
2800 Mechelen
 
T: +32 (0)15 451 840
E: info@rotero.be
 
Btw: BE0433082828
 
LinkedIn

   

 

© 2024 | Dolphiq Internet
Rotero is onderdeel van Rotero Holding