Bezig met laden...
Rotero
België

BLE2 serie compacte DC motoren van Oriental Motor

BLE2 serieMet de BLE2 serie biedt Oriental Motor wederom een motor met inhoud. Door een re-engineering van zowel de motor en driver áls kabel, biedt deze extreem compacte borstelloze DC motor een beschermingsklasse van IP66. Deze eigenschap in combinatie met een roestvaststalen ronde as maakt toepassingen in onder andere transporten met vloeibare stoffen mogelijk. 

Een goed basisontwerp is na verloop van tijd verder te verbeteren door toepassing van nieuwe geavanceerde ontwerpsoftware en door gebruik te maken van de laatste stand der techniek. Dit resulteerde bij Oriental Motor in een nieuwe serie BLE2 borstelloze DC motoren met een aantal kenmerkende en unieke eigenschappen. 

Waterbestendig conform IEC 60529 en IEC 60034-5 (IP66)

Het meest kenmerkende is het feit dat de motor en connector voldoen aan de beschermingsklasse IP66. Dit betekent dat zij water- en stofdicht zijn en hiermee geschikt voor onder meer transporten met vloeibare stoffen of andere omgevingen waar (krachtige) waterstralen worden gebruikt. 

Deze eigenschap is gerealiseerd door toepassing van een nieuw ontwikkelde connector met geïntegreerde afdichting en O-ring. Na het insteken van de stekker en het omzetten van de vergrendelingshendel is de gewenste IP66 verbinding gerealiseerd. 

Eenvoudig inbedrijfname

Verder is de driver van de compacte motor aan de voorzijde uitgevoerd met een bedieningspaneel met digitaal display waar bedieningsparameters en –data eenvoudig zijn in te stellen en te wijzigen. Zo is hier de snelheid in te stellen die bij een borstelloze motor sowieso zeer breed uiteen kan lopen en bij de BL2 series kan variëren tussen 80 en 4.000 rpm. Daarbij bedraagt de nauwkeurigheid ± 0,2% en is de snelheidsverhouding 1:50. Instellen is zowel lokaal als op afstand mogelijk. Naar wens is gebruik te maken van de instelsoftware MEXE02 via USB waarmee een nog groter aantal motorparameters is in te stellen. 

De nieuwe BLE2 drivers zijn tot slot smaller dan de vorige BLE generatie (45 mm tov 40 mm) en daarbij direct tegen elkaar aan te monteren; dit laatste is toegestaan wanneer de drivers contact maken met een warmtegeleidend materiaal zoals een 2 mm dikke aluminium plaat én de omgevingstemperatuur de 40 °C niet overschrijdt. 

Eenvoudige montage

De montage en demontage van de bekabeling is zeer eenvoudig door de toepassing van veerdrukklemmen die in twee uitvoeringen beschikbaar zijn en de richting van de kabel bepalen (van de as af of juist richting de as). De kabel zelf – standaard tot 20 meter – is bovendien geschikt voor zowel het voeden van de motor áls het overbrengen van de benodigde signalen. 

De BLE2 motoren – met ronde as of in combinatie met een reductor – zijn beschikbaar met een vermogen van 30, 60, 120 en 200 W en een overbrengingsverhouding van 5 – 200. Afhankelijk van het type bedraagt de diameter van de as 60, 80, 90 of 110 mm. 

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze DC motoren kunt u telefonisch contact opnemen met ons kantoor in Nederland op telefoonnummer 0348 – 459 172. Is uw bedrijf in België gevestigd? Bel dan ons kantoor in Mechelen op telefoonnummer 015 – 451 840. Of vul het contactformulier in. 

Contactformulier 


Meer nieuws

BLE2 serie compacte DC motoren van Oriental Motor

Laatste nieuwsLees meer

BeurzenMeer beurzen

Hoofdmenu

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte aanvragen?

Klik hier

Contact

Rotero Belgium
Wayenborgstraat 10      
2800 Mechelen
 
T: +32 (0)15 451 840
E: info@rotero.be
 
Btw: BE0433082828
 
LinkedIn

   

 

© 2024 | Dolphiq Internet
Rotero is onderdeel van Rotero Holding