Bezig met laden...
Rotero
België

Nieuwe stappenmotor serie van Oriental Motor

Oriental Motor AZ

Stappenmotoren worden onder meer ingezet in pick&place applicaties en maken daarbij veelal gebruik van eindschakelaars of (externe) encoders om nauwkeurig te kunnen regelen en monitoren. Wanneer het betreffende proces echter wordt verstoord door bijvoorbeeld een fout in de energietoevoer, een signaalfout, overbelasting of bedienersfout, zal normaal een ‘homing’ cyclus nodig zijn om het juiste referentiepunt te vinden en het proces te kunnen vervolgen.  

ABZO slimme sensor

De nieuwste aanvulling op de AZ-serie van Oriental Motor is een oplossing waardoor dit 'homing' proces tot het verleden behoort. Deze stappenmotor is namelijk voorzien van een zogenaamde ABZO sensor waarin de home-positie permanent is opgeslagen. Het proces kan dus direct doorgaan na het opheffen van de storing. De 'multi turn' absoluut encoder is verder direct op de motorbehuizing gemonteerd (minder bekabeling en géén externe sensor) en geeft continu de positie van de motordriver door aan de besturing. 

Geen back-up batterij nodig
Omdat het bovendien om een mechanische sensor gaat – die de stand van de motor detecteert op basis van de hoeken van de bijbehorende tandwielen – is er geen aparte back-up batterij nodig om de nulpositie te onthouden. Dit betekent onder meer dat de motoren bij uitstek geschikt zijn voor wereldwijde levering; ook wanneer de levertijden relatief lang zijn of de motoren lang in het magazijn worden opgeslagen. Het batterijloze ontwerp draagt tevens bij aan het verlagen van de onderhoudskosten.

De homepositie is eenvoudig in te stellen via een knop op de driver (ter plaatse), via de bijbehorende software MEXE02 of het externe ingangssignaal. 

Uitvoeringen

De motoren zijn beschikbaar in de bouwgrootten 20, 28, 42, 57 en 85 mm en naar wens voorzien van een tandwielkast met een elektromagnetische rem die beschikt over een puls-en richting-input van een host PLC. Tot slot zijn de motoren van deze nieuwste generatie bijzonder energiezuinig; in concrete cijfers ligt het opgenomen vermogen tot 50% lager met bijbehorende lagere warmteontwikkeling. 


Meer nieuws

Neem direct contact op

Wenst u meer informatie over deze stappenmotoren of wilt u een offerte ontvangen, neem dan contact op met de productspecialist. 

België:

Bruno Crapé
Bel: 015 - 451 845
of stuur een e-mail


Nederland:

Gerrit Minnée
Bel: 0348 - 495 157
of stuur een e-mail

Hoofdmenu

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte aanvragen?

Klik hier

Contact

Rotero Belgium
Wayenborgstraat 10      
2800 Mechelen
 
T: +32 (0)15 451 840
E: info@rotero.be
 
Btw: BE0433082828
 
LinkedIn

   

 

© 2023 | Dolphiq Internet
Rotero is onderdeel van Rotero Holding