Bezig met laden...
Rotero
België

MackTron DC servomotor van Axor met geïntegreerde driver

Axor Mack TronHet Italiaanse Axor ontwikkelde speciaal voor veeleisende industrieën zoals ruimtevaart, gezondheidszorg, robotica en AGV’s, een reeks aandrijvingen onder de naam ‘Mack’. De serie omvat onder meer de Mack Motor (de motor) en de losse drives Mack Drive, Mack Power en Mack Indy. 

Enerzijds is de beschikbaarheid van de losse onderdelen een voordeel, maar het kent ook nadelen. Zo moet iedere losse elektronica component zoals een driver, apart worden gemonteerd. Dit kost niet alleen tijd en ruimte, maar vraagt tevens om aandacht voor bescherming, koeling, voeding en bekabeling naar de besturing en motor. En niet te vergeten: de aansluitingen, toegangsmogelijkheden in verband met onderhoud en soms ook certificering. Daarbij betekent iedere extra elektrische of mechanische aansluiting een potentiële bron van fouten of storingen. 

Mack Tron

Om die reden ontwikkelde Axor in de Mack serie de variant Mack Tron: een borstelloze servomotor met geïntegreerde driver die tegemoet komt aan de wensen van ontwerpers van robotica, AGV’s en procesautomatisering. 

De 8-polige borstelloze servomotor is beschikbaar in vier vermogens met bijbehorend koppel waarbij opvalt dat de motoren zeer compact zijn gebleven. Zo is de 42 mm flensvariant beschikbaar met een vermogen van 50 W voor een nominaal koppel van 0,15 Nm bij een nominaal toerental. Dit toerental bedraagt 3.000 min-1 voor alle modellen met een 48 VDC-voeding en loopt op tot maximaal 6.000 min-1. Voor de overige drie uitvoeringen geldt een vermogen van 100, 200 en 400 W met een bijbehorend nominaal koppel van respectievelijk 0,3, 0,6 en 1,2 Nm. Alle modellen zijn naar wens te voeden met 24 of 48 VDC (de motor en elektronica functioneren tussen 9 – 65 65 VDC). 

Functies

De veiligheid voor de gebruiker is gegarandeerd door onder andere de geïntegreerde automatische elektromagnetische houdrem en de Safe Torque Off. Optioneel is de compacte digitale remmodule (Mack Nano Clamp) evenals de beschermingsklassen IP54 of IP65. Storingen worden aangegeven via drie tweekleurige statusleds die zes verschillendesignalen kunnen geven. 

Kenmerkend is verder de toegepaste enkelvoudige hybride kabel die fungeert als besturingskabel maar tevens als signaal- als veiligheidskabel. Dit element is vlam- en oliebestendig en bovendien geschikt voor buigen in relatief kleine radii. Testen wijzen uit dat er tot vijf miljoen cycli mogelijk zijn over een radius van 7 maal de kabeldiameter. Verder worden alle gangbare bus- en netwerkprotocollen ondersteund zoals CANopen en EtherCAT. De geïntegreerde single of multiturn encoder levert positie-informatie waarmee de noodzaak voor een aparte sensor en bijbehorende bekabeling vervalt. Tot slot is de driver eenvoudig te programmeren met behulp van de SpeederOne.2 pc-software via RS485 of de hybride kabel. 

Technische specificaties

Koppel bij 3.000 min-1:       0,15 – 1,2 Nm
Voeding:24 – 48 V (minimaal 9 VDC, maximaal 65 VDC)
Vermogen:50 – 400 W
Bouwgrootte:42 mm (NEMA 17) en 60 mm (NEMA 23)
Besturingsmodi:CANopen, EtherCAT, Modbus-RTU, digitale positionering
Veiligheid:Standaard elektromagnetische houdrem en STO (optioneel)
Sensoren:Geïntegreerde Mack seriële encoder (single of absoluut multiturn)

Meer informatie?

Wilt u meer weten over deze aandrijvingen? Bel ons dan op telefoonummer 0348 - 495 150 of vul het contactformulier in. Wij helpen u graag verder!

Contactformulier 


Meer nieuws

Hoofdmenu

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte aanvragen?

Klik hier

Contact

Rotero Belgium
Wayenborgstraat 10
2800 Mechelen
 
T: +32 (0)15 451 840
F: +32 (0)15 451 841
E: info@rotero.be
 
BTW: BE0433082828
 
LinkedIn
Twitter

   

 

© 2019 | Dolphiq Internet
Rotero is onderdeel van Rotero Holding