Bezig met laden...
Rotero
België

Product van de maand september

Elke maand vindt u hier 'het product van de maand'. Dit product kan compleet nieuw zijn, een aanvulling van een bestaande range of een product dat gewoon eens wat extra aandacht verdient. Het product van de maand september is AlphaStep AZ serie stappenmotoren.

Lees meer

JYS ventilatoren bieden fraaie oplossing voor energiezuinige woningen

Lees meer

Product van de maand augustus

Elke maand vindt u hier 'het product van de maand'. Dit product kan compleet nieuw zijn, een aanvulling van een bestaande range of een product dat gewoon eens wat extra aandacht verdient. Het product van de maand augustus is: Halstrup-walcher PSD direct drives.

 

Lees meer

Waar zit wat in een schakelkast?

Zie in één oogopslag welke accessoires van Fandis wij leveren en waar deze zich in een schakelkast bevinden. 

Lees meer

Product van de maand juli

Elke maand vindt u hier 'het product van de maand'. Dit product kan compleet nieuw zijn, een aanvulling van een bestaande range of een product dat gewoon eens wat extra aandacht verdient. Het product van de maand juli is: Fandis Sensis klimaatcontrolesysteem voor besturingskasten. 

 

Lees meer

Rotero ventilatoren verhogen het comfort van Bellfires gashaarden

Barbas Bellfires uit het Brabantse Bladel is ontwikkelaar en producent van onder andere Bellfires gashaarden. Om zoveel mogelijk warmte, en dus comfort, in de ruimte te brengen, worden in deze gashaarden Fergas radiaalventilatoren van Rotero toegepast. Een prima prijs/kwaliteitverhouding, een lange levensduur en de goede hittebestendigheid in combinatie met het lage geluidsniveau waren van doorslaggevend belang.

Lees meer

Product van de maand mei

Elke maand vindt u hier 'het product van de maand'. Dit product kan compleet nieuw zijn, een aanvulling van een bestaande range of een product dat gewoon eens wat extra aandacht verdient. Het product van de maand mei is: Behuizing voor Concens besturingen.

 

 

 

Lees meer

Product van de maand april

Elke maand vindt u hier 'het product van de maand'. Dit product kan compleet nieuw zijn, een aanvulling van een bestaande range of een product dat gewoon eens wat extra aandacht verdient. Het product van de maand april is: BLE2 serie compacte DC motoren.

 

 

 

Lees meer

Product van de maand maart

Elke maand vindt u hier 'het product van de maand'. Dit product kan compleet nieuw zijn, een aanvulling van een bestaande range of een product dat gewoon eens wat extra aandacht verdient. Het product van de maand maart is: Dimetix laserafstandsensoren.

 

 

 

Lees meer

Hoe lees ik de karakteristiek van een DC motor?

Een motorkarakteristiek is een grafiek waaruit kan worden afgelezen welk koppel een bepaalde motor beschikbaar heeft bij een specifiek toerental. In deze blog wordt uitgelegd hoe de motorkarakteristiek van een DC (gelijkstroom) motor eruit ziet en op welke manier deze moet worden gelezen. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen een borstelloze uitvoering en een DC motor mét borstels.

Lees meer

Product van de maand februari

Elke maand vindt u hier 'het product van de maand'. Dit product kan compleet nieuw zijn, een aanvulling van een bestaande range of een product dat gewoon eens wat extra aandacht verdient. Het product van de maand februari is: Kissling ES-serie noodstopschakelaars.

Lees meer

Concens actuatoren bieden uitkomst in recyclingmachine

Roberto van den Kieboom is zijn leven lang al werkzaam in de recyclingindustrie waar hij veel kennis en ervaring opdeed. Maar nergens zag hij zijn ideeën met betrekking tot het scheiden van ijzerschroot zo goed gerealiseerd als in zijn eigen hoofd. Dus startte hij in 2014 zijn eigen bedrijf – TA-PO – en bouwde hierin zijn eigen machine waarmee bijvoorbeeld elektronicaschroot kan worden gescheiden in magnetische en deels magnetische fracties op basis van magnetisme. Voor een eenvoudig onderhoud maakte hij onder andere gebruik van de Concens actuatoren van Rotero.

Lees meer

Kasten en behuizingen in optimale conditie

Zowel ontwerpers als installateurs weten dat de klimatologische omstandigheden in bedieningspanelen en besturingskasten bepalend zijn voor een goede werking van de verschillende componenten die zich hierin bevinden. Rotero is zich hier in elk geval zeer van bewust en heeft daarom de belangrijkste producten van Fandis op een rijtje gezet die de bijbehorende problemen kunnen oplossen; of liever nog: voorkomen. 

Lees meer

Simpele selectie van solenoïdes

Hoe kiest u de juiste solenoïde (oftewel: elektromagneet) met al die mogelijke opties? U leest er alles over in dit blog. 

Lees meer

Op zoek naar een aangepast solenoïde product? Magnet Schultz heeft de oplossing!

Als exclusief vertegenwoordiger van Magnet-Schultz in de Benelux, biedt Rotero niet alleen een uitgebreid en indrukwekkend standaard programma solenoïde producten, maar tevens de mogelijkheid om klantspecifieke producten te ontwikkelen. Zowel solenoïdes als actuatoren. Het uitgangspunt is daarbij relatief vaak een standaardproduct dat wordt aangepast op basis van de klantvraag.

 

Lees meer

Magnetische vergrendelmechanismen uitgelegd - deel 3

Magnetische vergrendelmechanismen zijn onder te verdelen in drie categorieën. Deze onderscheiden zich door de manier waarop de mechanismen worden bediend, de hoeveelheid energie die hiervoor nodig is en de ontgrendelkracht die door het veermechanisme kan worden gegenereerd. In de komende weken zullen de drie categorieën worden besproken.Deze week bespreken we de derde categorie: permanentmagneten / elektromagneten.

Lees meer

Magnetische vergrendelmechanismen uitgelegd - deel 2

Magnetische vergrendelmechanismen zijn onder te verdelen in drie categorieën. Deze onderscheiden zich door de manier waarop de mechanismen worden bediend, de hoeveelheid energie die hiervoor nodig is en de ontgrendelkracht die door het veermechanisme kan worden gegenereerd. In de komende weken zullen de drie categorieën worden besproken. Deze week deel 2: magnetisch vergrendelmechanisme.

Lees meer

Magnetische vergrendelmechanismen uitgelegd - deel 1

Magnetische vergrendelmechanismen zijn onder te verdelen in drie categorieën. Deze onderscheiden zich door de manier waarop de mechanismen worden bediend, de hoeveelheid energie die hiervoor nodig is en de ontgrendelkracht die door het veermechanisme kan worden gegenereerd. In de komende weken zullen de drie categorieën worden besproken. Deze week de eerste categorie: Permanentmagneet/ elektromagnetische lineaire actuator. 

Lees meer

Permanent en remanent magnetisme

Bij de bistabiele vermogensrelais uit de 30-serie van Kissling blijft 'de laatste positie staan op basis van remanent magnetisme’. Om van dit remanent magnetisme gebruik te kunnen maken, is het noodzakelijk te werken met zogenaamde ferromagnetisch materiaal. 

Lees meer

Waarom kiezen voor elektromechanische actuatoren?

Waar hydraulica ooit domineerde, wordt er tegenwoordig steeds meer gebruik gemaakt van elektromechanische aandrijvingen voor een groot aantal taken waarvoor zij eerder niet in aanmerking kwamen. 


Lees meer

Hoofdmenu

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte aanvragen?

Klik hier

Contact

Rotero Belgium
Wayenborgstraat 10
2800 Mechelen
 
T: +32 (0)15 451 840
F: +32 (0)15 451 841
E: info@rotero.be
 
BTW: BE0433082828
 
LinkedIn
Twitter

   

 

© 2019 | Dolphiq Internet
Rotero is onderdeel van Rotero Holding