Bezig met laden...
Rotero
België

JVL MAC1200 de meest compacte servomotor uit de serie

De serie servomotoren van JVL is uitgebreid met de MAC1200 uitvoering. Deze grotere broer van de MAC800 levert een effectief koppel van 3,8 Nm en een piekkoppel van 11,4 Nm bij een toerental van 3.000 min-1. Verder is hij uitgevoerd met geïntegreerde driver wat kastruimte bespaart, installatiefouten elimineert en onderhoudskosten verlaagt. Daarbij is JVL in staat geweest de afmetingen gelijk te houden waardoor de MAC1200 de meest compacte servomotor uit de serie is. 

Het Deense JVL ontwikkelt en produceert al ruim 25 jaar efficiënte en compacte geïntegreerde servo- en stappenmotoren. Het programma omvat onder meer de MAC serie waarin borstelloze servomotoren in verschillende bouwgrootten zijn opgenomen. 

Extreem hoog koppel

MAC1200_JVLDe nieuwste uitvoering – de MAC1200 – is de opvolger van de MAC800. Deze variant heeft een effectief koppel van 3,8 Nm en biedt een piekkoppel tot 11,4 Nm bij toerentallen van 3.000 min-1. Hiermee komt het continu vermogen uit op 1200 W. Door toepassing van extreem compacte motoren met zeldzame aardmagneten gecombineerd met nieuw ontwikkelde elektronica en mechanica, is het JVL gelukt om de afmetingen gelijk te houden. Dit betekent: 84x84 flens en een lengte van 204 mm. Verder zijn de motoren en bijbehorende elektronicacomponenten bestand tegen trillingen en temperaturen die kenmerkend zijn voor industrieel gebruik. 

De motoren worden direct gevoed door een netspanning van 230 V; de stuurspanning voor de encoder en microprocessor bedraagt 24 V. In noodsituaties, wanneer de hoofdvoeding wordt afgeschakeld, zorgt deze spanning ervoor dat de encoderpositie en andere waarden behouden blijven. Als alternatief is natuurlijk ook te kiezen voor een absoluut multiturn encoder die de waarden per definitie onthoudt en geen aparte spanning of een back-up batterij nodig heeft.

Geïntegreerde controller

Eén van de belangrijkste voordelen van de MAC-serie is de geïntegreerde servodriver of -controller. Dit bespaart kastruimte maar ook extra motor- en encoderkabels. Verder voorkomt de geïntegreerde servodriver of -controller installatiefouten, veel EMC problemen en draagt bij aan een lager geluidsniveau. Bovendien is onderhoud eenvoudiger uit te voeren omdat motor inclusief controller in één keer wordt vervangen. 

Communicatie

Voor gebruikers van industrieel Ethernet is de functionaliteit en het gebruik gelijk voor alle ondersteunde communicatieprotocollen: Profinet, EtherNet/IP, SERCOS, EtherCAT, Powerlink en Modbus TCP/UDP. Door gebruik te maken van JVL’s universele software MacTalk is het tevens mogelijk te wisselen van protocol via een eenvoudige firmware update.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over deze motoren? Bel ons dan op telefoonummer 0348 - 495 172 (NL) / 015 - 451 840 (BE) of vul het contactformulier in. Wij helpen u graag verder!

Contactformulier 


Meer nieuws

JVL MAC1200 de meest compacte servomotor uit de serie


BeurzenMeer beurzen

Hoofdmenu

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte aanvragen?

Klik hier

Contact

Rotero Belgium
Wayenborgstraat 10      
2800 Mechelen
 
T: +32 (0)15 451 840
E: info@rotero.be
 
Btw: BE0433082828
 
LinkedIn

   

 

© 2024 | Dolphiq Internet
Rotero is onderdeel van Rotero Holding