Bezig met laden...
Rotero
België
  • Home
  • Blog
  • Op zoek naar een aangepast solenoïde product? Magnet Schultz heeft de oplossing!

Op zoek naar een aangepast solenoïde product? Magnet Schultz heeft de oplossing!

Als exclusief vertegenwoordiger van Magnet-Schultz in de Benelux, biedt Rotero niet alleen een uitgebreid en indrukwekkend standaard programma solenoïde producten, maar tevens de mogelijkheid om klantspecifieke producten te ontwikkelen. Zowel solenoïdes als actuatoren. Het uitgangspunt is daarbij relatief vaak een standaardproduct dat wordt aangepast op basis van de klantvraag.

De engineers van Magnet Schultz hebben dagelijks contact met ontwikkelaars of inkopers over een specifieke functionaliteit of prestatie van een gewenste solenoïde product. In veel gevallen is een oplossing te halen uit het standaard programma, maar niet altijd. Speciaal voor die gevallen kunnen de specialisten van Magnet Schultz een bestaand product aanpassen en op deze manier waarde toevoegen. Maar wat is er zoal mogelijk? 

Veerretour

Veerretour - Magnet SchultzBij een solenoïde zonder veerretour moet de plunjer worden teruggebracht in de startpositie door de zwaartekracht of een specifiek mechanisme in de toepassing. Door een veer toe te voegen, is de plunjer in staat om zelfstandig in de oorspronkelijke positie terug te keren. Een veer wordt meestal aangebracht rond het open einde van de plunjer. Vervolgens wordt machinaal een groef aangebracht waarin een ring wordt geplaatst. Deze geeft de veer een oppervlak om zich tegen af te zetten. Afhankelijk van de applicatie is het ook mogelijk de veer intern te integreren.

 

Spoelwikkeling

Spoelwikkeling - Magnet SchultzDe dichtheid en het aantal koperen wikkelingen in een spoel van de solenoïde bepalen de spanning en inschakelduur. Een overgedimensioneerde spoel zal magnetische inefficiënties creëren en vermogen verspillen (en geld), terwijl een ondergedimensioneerde spoel warmte kan ontwikkelen en problemen geeft met de inschakelduur. Wanneer de klant een niet-standaard spanning nodig heeft, is Magnet Schultz in staat een afwijkende spoel te produceren die bij de specifieke applicatie past.

Geborgde plunjer

Geborgde plunjerToepassingen die de slaglengte van de solenoïde niet beperken, kunnen te maken krijgen met situaties waarin de plunjer eenvoudig los raakt. Magnet Schultz past – net als vele andere producenten – geen geborgde plunjer toe in standaard producten. Het borgen van een plunjer zonder de slaglengte van de eindgebruiker te kennen beperkt immers het aantal toepassingen. Wanneer de exacte slaglengte ecter wel bekend is, kan Magnet Schultz de plunjer borgen door een stoterstang toe te voegen met een groef en een e-ring op de juiste afstand. 


Connector typeConnector type

Stroomdraden of kabelschoenen zijn industriële standaards, maar de keuze ten aanzien van het aantal mogelijke connectoren is groot. Magnet Schultz biedt de mogelijkheid de gewenste connector direct in de gegoten behuizing van de solenoïde te integreren of aan het eind van de kabel. Integratie van de gewenste connector kan bijdragen aan een eenvoudige installatie door eliminatie van soldeerwerkzaamheden. 


Vorm van de plunjer - Magnet SchultzVorm van de plunjer

Veranderingen aan de plunjereinden komen relatief vaak voor om zo de integratie van de solenoïde in een grotere toepassing te vereenvoudigen. Referentieproducten van Magnet Schultz hebben speciale einden voor zowel trek- als druktoepassingen terwijl klantspecifieke producten kunnen worden voorzien van een draadeinde, een getapt einde of juist volledig blank. Het inwendige einde van de plunjer is bovendien machinaal te bewerken waarbij verschillende vormprofielen zijn aan te brengen die invloed hebben op de slagkarakteristiek.Ingieten en inkapselen

Ingieten en kapselen - Magnet SchultzVoor solenoïdes die in aanraking kunnen komen met water of olie, of varianten die moeten functioneren onder andere zware omgevingscondities, kan worden gekozen om de spoel in te kapselen of de volledige unit in te gieten; e.e.a. afhankelijk van de gewenste bescherming tegen het binnendringen van vervuiling. Ook het type connector kan invloed hebben op de weerstand van solenoïdes tegen deze elementen.

 

Vergrendeling

Vergrendeling - Magnet SchultzEen vergrendeling aan één of beide kanten van de solenoïde is mogelijk. Deze vergrendeling wordt tot stand gebracht door de integratie van een permanentmagneet aan het eind van de unit waar de plunjer moet worden vergrendeld. De elektromagnetische flux van de solenoïde is te gebruiken om de trekkracht van de permanentmagneet te neutraliseren en hiermee de plunjer te ontgrendelen.

 

Bi-directionele werking

Bi-directionele werking - Magnet SchultzEen bi-directionele werking is tot slot te realiseren door twee spoelen toe te passen die dezelfde plunjer beïnvloeden. De plunjer is zodanig gepositioneerd dat iedere spoel – wanneer hij bekrachtigd is – de plunjer wegduwt vanaf een centraal punt. De toevoeging van een tweede spoel verhoogt weliswaar de kosten van de unit, maar in toepassingen waar een veerretour niet voldoende, is kan een bi-directionele solenoïde een unieke en passende oplossing zijn.

Wilt u meer weten over klantspecifieke, aangepaste solenoïdes neem dan contact op met Rotero.

Laatste nieuwsLees meer

BeurzenMeer beurzen

Hoofdmenu

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte aanvragen?

Klik hier

Contact

Rotero Belgium
Wayenborgstraat 10      
2800 Mechelen
 
T: +32 (0)15 451 840
E: info@rotero.be
 
Btw: BE0433082828
 
LinkedIn

   

 

© 2024 | Dolphiq Internet
Rotero is onderdeel van Rotero Holding